Shanghai şi-a propus să stopeze transmiterea virusului SARS CoV-2 până miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
shanghai covid FOTO Shutterstock

Autorităţile chineze şi-au propus ca până miercuri să stopeze transmiterea comunitară a virusului SARS CoV-2 în Shanghai. Potrivit Reuters, acest demers ar fi un punct de cotitură în lupta cu COVID-19.

Shanghai şi-a fixat ca obiectiv împiedicarea răspândirii virusului COVID-19 în afara regiunilor aflate în carantină până miercuri. Acest demers ar putea permite relaxarea restricţiilor în oraş şi revenirea graduală la o viaţă normală. 

Ţinta va obliga oficialii să accelereze testarea COVID şi transferul cazurilor pozitive către centrele special amenajate de carantină. 

Finalul transmiterii comunitare a reprezentat un punct de cotitură pentru alte comunităţi din China. Oraşul Shenzhen a redeschis luna trecută transportul public şi le-a permis firmelor să se întoarcă la lucru. 

Shanghai a ajuns epicentrul celei mai mari epidemii din China de când virusul a fost descoperit în Wuhan, la sfârşitul anului 2019. De la începutul lunii martie, oraşul a înregistrat mai mult de 320.000 de infectări. 

Televiziunea de stat a comunicat duminică faptul că unele supermarket-uri şi-au reluat activitatea, deşi mulţi cetăţeni s-au arătat neîncrezători faţă de informaţiile şi postările publicate pe reţelele de socializare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite