Exper┼úii chinezi:┬áOmicron nu este o grip─â.┬áPolitica ÔÇ×zero COVIDÔÇŁ r─âm├óne cea mai bun─â op┼úiune

0
0
omicron FOTO Shutterstock
Shanghai se luptă cu cel mai grav focar de COVID-19 din China FOTO Shutterstock

Reagravarea focarelor cu varianta Omicron a coronavirusului nu trebuie gestionate "ca focare de grip─â", atrage aten┼úia ┼čefului grupului de exper┼úi care conduce strategia Chinei pentru limitarea r─âsp├óndirii COVID-19,┬áLiang Wannian. Potrivit lui,┬ápolitica "zero COVID r─âm├óne cea mai bun─â op┼úiune" pentru ┼úar─â, relateaz─â EFE.

Potrivit expertului chinez, rata de mortalitate a variantei Omicron este "mai mare dec├ót cea a gripei" ┼či se "se multiplic─â cu o sut─â ├«n cazul persoanelor de peste 80 de ani". "Virusul sufer─â constant muta┼úii. Nu ┼čtim dac─â aceste muta┼úii sunt mai d─âun─âtoare pentru s─ân─âtate", a declarat Liang, potrivit Agerpres.

Specialistul chinez este de părere că politica "zero COVID" - căreia autorităţile i-au adăugat adjectivul "dinamică" în ideea controlării "rapide" a transmiterii astfel încât focarele să aibă cât mai puţine victime posibile - "rămâne cea mai bună opţiune" pentru ţară. 

Omicron a readus China la punctul de pornire ├«n lupta ├«mpotriva noului coronavirus, cu impunerea de restric┼úii asupra deplas─ârilor, ├«nchiderea frontierelor cu exteriorul ┼či plasarea ├«n lockdown a unor ora┼če ├«ntregi, precum metropola Shanghai.┬á

├Än opinia lui Liang, aceast─â politic─â strict─â "ob┼úine rezultate mai bune ┼či la costuri mai mici".┬á

Shanghai se lupt─â cu cel mai grav focar de COVID-19 din China

Shanghai capitala economic─â a Chinei, care se afl─â ├«n carantin─â din cauza COVID-19 de mai mult de dou─â s─âpt─âm├óni, a raportat duminic─â aproape 25.000 de cazuri de COVID-19 cu transmitere local─â. Num─ârul cazurilor noi de infectare din Shanghai este redus fa┼ú─â de alte localit─â┼úi din alte ┼ú─âri, ├«ns─â ora┼čul se lupt─â cu cel mai grav focar de COVID-19 din China, de la apari┼úia virusului ├«n 2019 la Wuhan.

Aproximativ 26 de milioane de oameni sunt bloca┼úi ├«n locuin┼úele lor, neav├ónd voie s─â le p─âr─âseasc─â nici pentru a-┼či cump─âra cele necesare. Ora┼čul se confrunt─â cu o penurie de alimente, iar localnicii pl├óng la ferestre c─â nu au ce s─â m─ân├ónce.

├Än unele cartiere din Shanghai, situa┼úia tensionat─â a sc─âpat de sub control ┼či au izbucnit revolte.

Lockdown-ul din Shanghai este cel mai mare de p├ón─â acum ┼či reprezint─â, totodat─â, cea mai drastic─â metod─â prin care China ├«ncearc─â s─â atig─â pragul de zero cazuri COVID-19.

Aproximativ 38.000 de cadre medicale au fost trimise ├«n ora┼č pentru a testa constant popula┼úia. Fie c─â au sau nu simptome, cei care sunt pozitivi sunt carantina┼úi ├«n tabere covid ridicate ├«n grab─â. Situa┼úia nu este una pl─âcut─â, deoarece proviziile sunt limitate.

     Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite