Secretarul general al ONU face apel la Iran și Pakistan pentru reținere

0
Publicat:

Antonio Guterres este convins că „toate problemele de securitate” dintre aceste țări trebuie rezolvate „prin mijloace pașnice, prin dialog și cooperare”.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Secretarul general al ONU Antonio Guterres cere Iranului și Pakistanului să dea dovadă de reținere pentru a evita escaladarea în continuare a situației, se precizează într-o declarație a reprezentantului oficial al secretarului general al organizației mondiale, Stephane Dujarric.

"Secretarul general este extrem de îngrijorat de schimbul recent de atacuri dintre Iran și Pakistan, care ar fi avut ca rezultat victime de ambele părți. El îndeamnă ambele țări să-și exercite cea mai mare reținere pentru a evita escaladarea ulterioară", se arată în comunicat.

Guterres este convins că „toate problemele de securitate” dintre Iran și Pakistan trebuie rezolvate „prin mijloace pașnice, prin dialog și cooperare în conformitate cu principiile suveranității, integrității teritoriale și relațiilor de bună vecinătate”.

Anterior, Forțele Armate pakistaneze au lansat atacuri cu rachete pe teritoriul iranian la o zi după un atac similar al Teheranului. 

Islamabadul a spus că atacul a vizat „grupuri armate anti-Pakistan”. Potrivit autorităților iraniene, nouă persoane au fost ucise în urma exploziilor din provincia Sistan și Baluchistan. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite