Pakistanul a lansat rachete asupra Iranului: 7 persoane au fost ucise. „S-au auzit explozii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pakistanul a lovit șapte locații din Iran, în cel mai recent incident de la granița comună. Cel puțin șapte persoane au fost ucise.

Rachete lansate către Iran Arhivă Adevărul
Rachete lansate către Iran Arhivă Adevărul

Guvernatorul adjunct al provinciei, Alireza Marhamati, a declarat la televiziunea iraniană de stat că victimele sunt trei femei și patru copii, cetățeni străini.

"La ora 4:30 a.m. s-au auzit explozii într-un sat de frontieră. Mai multe rachete au fost trase asupra localității", a precizat oficialul.

O altă explozie a avut loc în apropierea orașului Saravan, fără să provoace victime.

Atât Pakistanul, cât și Iranul au luptat multă vreme  împotriva militanților din regiunea Baloch, care sunt activi de-a lungul graniței lor de 900 de kilometri, conform CNN.

Incidentul de joi dimineața marchează o escaladare majoră între cele două puteri vecine și vine în contextul în care ostilitățile regionale din Orientul Mijlociu se intensifică, din cauza războiului anti-Hamas purtat de Israel în Gaza.

Pakistanul a răspuns după o zi la un atac iranian pe teritoriul statului nuclear

Rachetele pakistaneze au lovit Iranul loc la o zi după ce acest stat - supus sancțiunilor internaționale din cauza demersurilor de a se dota cu arma nucleară - a confirmat că a folosit "rachete de precizie și drone" pentru a distruge două bastioane ale grupului militant sunnit Jaish al-Adl.

Țintele vizate de Teheran se află în sud-vestul teritoriului pakistanez.

Potrivit oficialilor locali și Ministerului pakistanez de Externe, loviturile iraniene de miercuri au ucis doi copii și au rănit alți câțiva.

Oficialii de la Islamabad au descris atacul drept o "încălcare neprovocată a spațiului aerian național de către Iran" și au avertizat Teheranul cu "consecințe grave".

Mai mult, Pakistanul și-a rechemat în aceeași zi ambasadorul din Iran și a suspendat toate vizitele la nivel înalt programate de Teheran.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite