Schimb de focuri între Coreea de Nord şi Coreea de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coreea de Nord sărbătoreşte astăzi 69 de ani de Partid Muncitoresc. LIderul Kim Jong-un a lipsit şi de data aceasta de la festivităţi FOTO AP
Coreea de Nord sărbătoreşte astăzi 69 de ani de Partid Muncitoresc. LIderul Kim Jong-un a lipsit şi de data aceasta de la festivităţi FOTO AP

Coreea de Nord şi Coreea de Sud au făcut schimb de focuri după ce Nordul a tras spre baloane cu mesaje anti-Phenian trimise de Sud. Incidentul vine pe fondul dispariţiei din spaţiul public al liderului nord-coreean.

Armata sud-coreeană a anunţat că Coreea de Nord şi Coreea de Sud au făcut schimb de focuri peste graniţă, raportează agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap.

Nordul a tras focuri de armă spre baloanele cu mesaje anti-Phenian, baloane care au aruncat fluturaşi şi broşuri în partea nord-coreeană. Ele au fost ghidate de activiştii civili din Coreea de Sud, potrivit CNN.

Unele gloanţe ale nord-coreenilor au ajuns în partea sud-coreeană, fapt care a declanşat un foc de răspuns, potrivit unui oficial din Coreea de Sud.

Zeci de membri ai organizaţiei „Luptători pentru o Coreea de Nord Liberă“, care îşi are sediul la Seul, au ataşat aproximativ 200.000 de fluturaşi de 10 baloane mari pline cu aer cald şi le-au lansat peste graniţă, raportează şi AFP.

Acţiunea, care a coincis cu sărbătorirea a 69 de ani a Partidului Muncitoresc, a fost permisă de guvernul de la Seul, în ciuda avertismentelor Phenianului privind „consecinţele catastrofale“.


Citeşte şi:

Misterioasa soră a lui Kim Jong-un ar fi preluat conducerea Coreei de Nord

Cu fiecare zi, misterul dispariţiei din viaţa publică a lui Kim Jong-un se adânceşte. Liderul nord-coreean nu a mai fost văzut de peste o lună. Zvonurile despre sănătatea lui precară s-au înmulţit, el suferind, pe rând, de gută, de diabet şi chiar de probleme la glezne. Acum, un grup de dizidenţi din Coreea de Nord susţin că sora mai mică a liderului este cea care conduce ţara, în timp ce el se recuperează.

Kim Jong Un are o rană la un picior, însă conduce activ Coreea de Nord

Noi informaţii apar despre liderul nord-coreean, Kim Jong Un, care nu a mai fost văzut în public de peste o lună. Un apropiat din anturajul acestuia afirmă că şeful regimului stalinist din Coreea de Nord conduce în mod activ ţara, însă este lovit la un picior.

Oficiali nord-coreeni, într-o vizită-fulger la Seul, fără Kim Jong-un

Vizita unei delegaţii nord-coreene la Seul a ridicat numeroase semne de întrebare, principalele motive de mirare fiind absenţa liderului regimului de la Phenian, Kim Jong-un, dar şi fastul cu care au fost întâmpinaţi oficialii din Nord.

Dispariţie misterioasă din spaţiul public a tânărului dictator nord-coreean. Kim Jong-un are probleme de sănătate

Liderul nord-coreean Kim Jong-un nu a mai fost prezent în public de mai bine de trei săptămâni. Tânărul dictator nu a participat nici măcar la o importantă reuniune a Parlamentului ţării. Phenianul a recunoscut „problemele medicale“ ale comnadantului suprem.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite