Dispariţie misterioasă din spaţiul public a tânărului dictator nord-coreean. Kim Jong-un are probleme de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul nord-coreean Kim Jong-un nu a mai fost prezent în public de mai bine de trei săptămâni. Tânărul dictator nu a participat nici măcar la o importantă reuniune a Parlamentului ţării. Phenianul a recunoscut „problemele medicale“ ale comnadantului suprem.

Autorităţile din Coreea de Nord au recunoscut că  Kim Jong-un, are o problemă medicală, ce nu a fost specificată, după ce nu a participat la o întâlnire guvernamentală importantă.

Potrivit presei de stat, citată de Reuters, Kim Jong Un suferă de un „disconfort“ si din acest motiv nu a mai fost văzut în public de peste două săptămâni.

„Bogaţia şi prosperitatea socialismului nostru se datorează eforturilor neprecupeţite ale mareşalului nostru, care continuă să lumineze calea pentru oameni, ca lumina unei flăcări, în pofida faptului că suferă un disconfort“, a anunţat agenţia oficială nord-coreană de presă, fără a da detalii cu privire la natura bolii.

Oficialii sud-coreeni, care urmăresc cu atenţie ce se întâmplă în statul vecin comunist, susţin că este pentru prima dată când Kim Jong-un absentează de la o adunare a Parlamentului, de la moartea tatălui său, în 2011, scrie „Les Echos“.

Kim Jong-Un, în vârstă de 31 de ani, nu a mai apărut la televiziunea de stat din 3 septembrie, când a asistat la Phenian la un concert împreună cu soţia sa, Ri Sol-Ju.

În iulie, el a fost văzut şchiopătând cu ocazia comemorării a 20 de ani de la decesul bunicului său Kim Il-Sung, fondatorul regimului.

Mersul său şchiopătat, în iulie, a fost atribuit de o sursă a agenţiei de presă sud-coreene Yonhap unei crize de gută şi efectelor diabetului, obezităţii şi tensiunii arteriale ridicate.

Conform altei surse, medici nord-coreeni s-au deplasat în Germania şi în Elveţia pentru a se consulta cu omologii lor. Dar Hong Hyun-Ik, un cercetător de la centrul de studii Sejong din Seul, a avertizat că „speculaţiile privind sănătatea lui Kim Jong-Un sunt exagerate în Sud“. „Este  posibil să fie doar obosit şi să se odihnească“, a precizat el. Anul trecut, Kim Jong-un a dispărut din spaţiul public 17 de zile, fiind în concediu.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite