Șase persoane ucise într-un incident armat în Queensland, Australia. Doi polițiști, printre victime VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase persoane, printre care doi tineri poliţişti, au murit în timpul unui schimb de focuri şi al asediului unei proprietăţi izolate din statul australian Queensland, a anunţat marţi poliţia.

Flori depuse la sediul secției de poliție unde au fost uciși ofițerii Foto EPA EFE
Flori depuse la sediul secției de poliție unde au fost uciși ofițerii Foto EPA EFE

Doi polițiști se află printre persoanele ucise pe o proprietate de lângă Wiembilla, un orășel la 300 km de Brisbane. Este vorba despre o femeie şi un bărbat de 26 şi, respectiv 29 de ani, care se alăturaseră forţelor de poliţie în ultimii doi ani.

Un vecin în vârstă de 58 de ani a fost şi el împuşcat şi „declarat decedat pe loc“ de poliţie.

Alţi doi poliţişti au suferit răni uşoare şi au fost transportaţi la spital. Imagini aeriene de la faţa locului arătau o casă obişnuită, cu acoperiş de zinc, un vehicul ars şi fum încă prezent în jurul proprietăţii.

După primele focuri de armă, o echipă specială de intervenţie formată din peste zece membri şi cu sprijin aerian a fost trimisă la faţa locului. 

Incidentele armate sunt rare în Australia, ţară cu una din cele mai stricte legislaţii în privinţa armelor de foc. Armele automate şi semiautomate sunt fost interzise după masacrul din 1996 de la Port Arthur, în Tasmania, când un agresor solitar a împuşcat mortal 35 de persoane. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite