În Republica Moldova a fost depistat microbul care produce holera. DSP Suceava recomandă evitarea scăldatului în ape necontrolate şi consumul apei de băut doar din surse autorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

DSP Suceava recomandă evitarea scăldatului în ape necontrolate şi consumul apei de băut doar din surse autorizate, după ce în Republica Moldova a fost depistat microbul care produce holera. Oficial DSP: Suntem în gardă.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis, miercuri, o atenţionare pentru populaţie şi toate unităţile medicale din judeţ, după ce în Republica Moldova a fost depistat în probe de apă microbul care produce holera.

Potrivit www.monitorulsv.ro, după ce a fost informată de depistarea vibrionului holeric în probele de apă din Republica Moldova, de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, DSP Suceava a sporit atenţia la triajul epidemiologic în taberele de refugiaţi, verifică riguros respectarea regulilor igienico-sanitare din aceste tabere şi a atenţionat reţeaua medicală din teritoriu să anunţe imediat DSP despre orice caz de suspiciune. 

În astfel de cazuri se vor recolta probe biologice de la cazurile suspecte, pentru investigaţii de laborator.

Pentru populaţie, DSP recomandă consumarea apei de băut numai din surse controlate (autorizate);  respectarea riguroasă a regulilor de igienă privind spălarea mâinilor, precum şi a regulilor privind igiena alimentelor înainte de consum, utilizând apa din surse controlate. De asemenea, se recomandă evitarea scăldatului în bălţi/lacuri a căror apa este necontrolată.

Microbul a fost depistat în probe de apă pe plaja de la Vadul lui Vodă, de pe malul Nistrului, anunţul fiind făcut de şeful Direcţiei Sănătate de la Chişinău, Boris Gîlca. 

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite