Salvatorii se gândesc la noi modalități de a scoate muncitorii blocați după prăbușirea unui tunel în India VIDEO

0
Publicat:

Salvatorii din India analizează noi opțiuni pentru a salva 41 de muncitori blocați într-un tunel în ultimele opt zile.

Continuă operațiunile de salvare a muncitorilor FOTO: X
Continuă operațiunile de salvare a muncitorilor FOTO: X

A trebuit să se conceapă noi planuri după ce lucrările de introducere a țevilor metalice prin peretele de dărâmături au fost oprite, iar echipele de salvare au fost retrase după ce vineri s-a auzit un sunet de cracare din tunel, scrie bbc.com.

Oficialii spun acum că forează două tuneluri paralele care ar putea oferi o "cale de scăpare" pentru muncitorii blocați.

O parte a tunelului aflat în construcție cedase în urma unei alunecări de teren.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 12 noiembrie în statul nordic Uttarakhand. Contactul cu oamenii prinși în capcană a fost stabilit la scurt timp după aceea, iar de atunci li se furnizează oxigen, hrană și apă.

Explicând ultimele eforturi de salvare, secretarul pentru gestionarea dezastrelor din Uttarakhand, Ranjit Sinha, a declarat pentru agenția de știri ANI că "se lucrează la două tuneluri laterale, alături de tunelul principal, pentru a putea scăpa".

Până în prezent, salvatorii au forat spre interior de la gura tunelului. În prezent, se fac eforturi pentru a fora și dintr-o altă parte a tunelului pentru a ajunge la muncitori.

Ministrul federal al autostrăzilor și drumurilor, Nitin Gadkari, a vizitat duminică locul accidentului și a declarat că operațiunile de salvare ar putea continua timp de "două-trei zile".

Explicând că lucrul pe terenul din Himalaya este complicat, el a spus că în prezent sunt puse la treabă două mașini de foraj cu burghiu.

Primul utilaj a forat și a funcționat bine, deoarece stratul de sol era moale, dar a întâmpinat probleme atunci când a intrat în contact cu rocile, a spus el, adăugând că experții au rezolvat această defecțiune.

Sâmbătă, a avut loc o confruntare furioasă între familiile muncitorilor blocați și cei care supravegheau operațiunile de salvare. Familiile organizaseră, de asemenea, un protest la începutul săptămânii trecute, cerând oficialilor să grăbească forajul.

Între timp, premierul Narendra Modi a asigurat familiile că "salvatorii federali și de stat lucrează fără întrerupere" pentru a-i salva pe muncitori. "Moralul muncitorilor blocați ar trebui să fie menținut", a spus el.

Tunelul Silkyara din districtul Uttarkashi face parte din ambițiosul proiect de autostradă al guvernului federal pentru a îmbunătăți legăturile dintre locurile de pelerinaj celebre din Uttarakhand.

Statul muntos, unde se află mai multe vârfuri și ghețari din Himalaya, găzduiește unele dintre cele mai sfinte locuri pentru hinduși.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite