Operațiuni de salvare contracronometru după cutremurul din Turcia: „Trebuie să salvăm oamenii înainte să moară de frig”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lnur Cevik, un consilier al președintelui Turciei, spune că nu se pune problema resurselor pentru salvarea victimelor cutremurelor, ci faptul că este o „cursă contracronometru” din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

„Lucrezi împotriva timpului. Condițiile meteorologice nefavorabile și oamenii care se află sub dărâmături... trebuie să-i salvezi înainte ca vremea să se răcească și mai tare, iar acești oameni să moară din cauza frigului”, a declarat oficialul turc într-o intervenție la BBC.

Potrivit CNN, mai mult de zece provincii din sudul Turciei se află până marţi sub avertizări meteorologice de cod galben şi de cod portocaliu de vreme rece.

Aceste avertizări meteorologice, emise pentru ninsori şi vânt, vizează inclusiv provinciile Osmaniye, Kahramanmaras, Adiyaman şi Malatya, afectate puternic de seismele de luni.

În prezent, temperaturile se situează cu 5 până la 8 grade Celsius sub media obișnuită pentru această perioadă în întreaga regiune lovită de cutremure.

Temperaturile din zona de epicentru al primului cutremur și cel mai puternic, de 7,8 magnitudine, urmează să scadă marți și miercuri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite