Rusia și Coreea de Nord își reafirmă cooperarea strânsă în „toate domeniile”. Îngrijorările Occidentului

0
Publicat:

Oficialii ruși și nord-coreeni au purtat discuții despre consolidarea parteneriatului în timpul vizitei la Moscova a șefului diplomației din Phenian.

Rusia și Coreea de Nord intenționează să își intensifice relațiile bilaterale FOTO Arhivă
Rusia și Coreea de Nord intenționează să își intensifice relațiile bilaterale FOTO Arhivă

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că Rusia și-a reafirmat angajamentul de cooperare strânsă cu Coreea de Nord în timpul vizitei la Moscova a ministrului nord-coreean de externe, Choe Son Hui.

Peskov a subliniat importanța Phenianului ca partener pentru Rusia și intenția de a intensifica relațiile în diverse domenii, inclusiv în cele sensibile, fără a oferi detalii specifice despre aceste domenii, relatează Reuters.

„Am spus în repetate rânduri - şi sunt gata să repet - că Phenianul este un partener important pentru noi şi intenţionăm să ne intensificăm relaţiile în toate domeniile, inclusiv în cele sensibile”, a spus Peskov, potrivit agenţiei ruse de presă, TASS.

La întâlnirea cu Choe Son Hui, omologul său rus, Serghei Lavrov, dar și președintele Vladimir Putin, discuțiile s-au axat pe relațiile bilaterale și situația din Peninsula Coreeană. Peskov a menționat că detaliile privind întâlnirea cu Putin și discuțiile ulterioare vor fi oferite la o dată ulterioară, conform informațiilor furnizate de TASS.

Consolidarea legăturilor dintre Moscova și Phenian a stârnit îngrijorări internaționale, în special în contextul bănuielilor că Coreea de Nord ar fi furnizat muniții, inclusiv rachete balistice, Rusiei pentru implicarea sa în conflictul din Ucraina.

Îngrijorările Occidentului se concentrează și pe posibilitatea ca Rusia, o putere militară importantă, să ofere asistență tehnică pentru programele de înarmare ale Coreei de Nord.

Această întărire a colaborării bilaterale a fost marcată de vizita președintelui nord-coreean Kim Jong Un în Rusia, în septembrie anul trecut, unde s-a întâlnit cu Vladimir Putin. În urma acestei întâlniri, șeful diplomației ruse a efectuat o vizită în Coreea de Nord, consolidând astfel relațiile dintre cele două state.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite