Kim Jong-un vrea să modifice Constituția Coreei de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul RPDC consideră că legea de bază a țării ar trebui să includă și o prevedere care să precizeze că, în caz de război, teritoriul Republicii Coreea va fi ocupat și „returnat” Coreeei de Nord.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a cerut introducerea de prevederi despre teritoriul RPDC în constituția țării și renunțarea la menționarea unificării pașnice a Nordului și Sudului, a relatat Agenția Centrală de Știri din Coreea.

După cum a amintit liderul RPDC, Constituția Republicii Coreea prevede că întreaga Peninsula Coreeană aparține teritoriului său. „M-am familiarizat cu constituțiile mai multor alte țări; ele oferă o definiție politică și geografică clară a spațiului în care se exercită suveranitatea lor: teritoriul statului, apele teritoriale și spațiul aerian al acestuia”, a spus șeful Consiliului din Coreea de Nord.

"În prezent nu există astfel de prevederi în constituția noastră. Este necesar să scăpăm de conceptele de compatrioți, reconciliere [națională] și unificare în raport cu Republica Coreea, care contrazic realitatea. Este necesar să luăm măsuri legale; să facem pași concreți pentru a defini în mod clar teritoriul pe care se exercită suveranitatea RPDC ca țară socialistă independentă, ca țară, care a definit Republica Coreea ca un stat diferit, cel mai ostil față de noi”, a adăugat el.

Cred că este necesar să se excludă din constituție expresii precum „partea de nord [a țării]”, „unificarea independentă și pașnică, unitatea poporului” și de a abandona rămășițele simbolice ale erei trecute sub forma [conceptelor] „Coreea de Nord și de Sud, relații între compatrioți”, „unificare pașnică”, a remarcat Kim Jong Un.

În același timp, el a indicat că legea de bază a țării ar trebui să includă și o prevedere care să precizeze că, în caz de război, teritoriul Republicii Coreea va fi ocupat și returnat republicii populare. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite