Retragerea PKK în nordul Irakului a început, anunţă liderul unui partid pro-kurd din Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Retragerea anunţată de rebeli din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din Turcia către nordul Irakului a început, a declarat miercuri liderul principalului partid pro-kurd din Turcia, relatează AFP.

"Noi ştim că mişcarea (de repliere) a combatanţilor a început", a subliniat Selahattin Demirtas, un copreşedinte al Partidului pentru Pace şi Democraţie (BDP), fără să fie în măsură să spună dacă retragerea a început miercuri sau mai devreme şi fără să ofere detalii cu privire la detaliile acestei acţiuni.

Demirtas a subliniat însă că "militanţii urmează, fără îndoială, să profite de noapte pentru a se replia" către tabere din Kurdistanul irakian.

Aripa armată a mişcării, HPG, a confirmat marţi că retragerea sa către baze va începe miercuri, aşa cum s-a anunţat în cadrul unui proces de pace în curs cu Ankara, avertizând totodată împotriva oricărei "provocări" ce ar putea să provoace un eşec al operaţiunii.

Demirtas, un deputat kurd influent, şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la posibila intervenţie a unor "forţe obscure"

"Nu ne aşteptămla un atac din partea armatei, ci a unor forţe obscure, militanţi paramilitari - care nu se află sub controlul forţelor guvernamentale - putând încerca să saboteze operaţiunea", a apreciat el.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite