Rebelii sirieni au mâncat leul de la Grădina Zoologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rebelii sirieni asediaţi în suburbiile Damascului de forţele fidele preşedintelui Bashar al-Assad au fost împinşi de foame să mănânce leul de la Grădina Zoologică Al-Qarya al-Sharma.

O fotografie îi înfăţişează pe insurgenţii din capitala siriană în timp ce ciopârţesc animalul pentru a-l mânca. Imaginea s-a răspândit în mediul online, stârnind revolta activiştilor pentru drepturile animalelor.

Asediul armatei siriene în suburbiile din estul Damascului durează de mai bine de şase luni, iar locuitorii din aceste zone se plâng de o penuria de alimente şi alte greutăţi odată cu venirea iernii.

Un astfel de incident este de-a dreptul şocant, chiar şi în condiţiile în care clericii din suburbiile Damascului au emis, la jumătetea lunii octombrie, un decret religios (fatwa) care le permite rezidenţilor să mănânce animale interzise, cum ar fi câini, pisici şi măgari, pentru a nu muri de foame.

citeşte şi:

SUA se oferă să distrugă substanţele chimice din Siria pe mare

Statele Unite ale Americii s-au oferit să distrugă armele chimice ale Siriei pe o navă americană, a anunţat, sâmbătă seară, Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW), informează Reuters.

Atac cu obuze la ambasada Rusiei din Damasc: cel puţin o persoană a murit

Un sirian a murit, iar alţi nouă au fost răniţi într-un atac cu obuze de mortieră care a vizat joi ambasada Rusiei din Damasc, anunţă Ministerul rus de Externe, citat de AFP.

Sute de copii din Siria, ţinte ale lunetiştilor

Peste 11.000 de copii au murit în cadrul războiului civil din Siria, în aproape trei ani, sute dintre aceştia fiind omorâţi de lunetişti, afirmă un nou raport britanic, potrivit BBC.

Siria: o grupare teroristă afiliată al-Qaeda cere scuze după ce a decapitat persoana greşită

Militanţii fundamentalişti din gruparea islamistă al-Sham, afiliată al-Qaeda, au cerut „înţelegere şi iertare” după ce au decapitat un om care s-a dovedit a fi rebel ca ei şi nu membru al trupelor controlate de preşedintele Bashar al-Assad.

FOTO Siria: Creştini ucişi şi aruncaţi în gropi comune. Mitropolitul de Homs face apel la comunitatea internaţională

Peste 45 de creştini sirieni, între care femei şi copii, au fost ucişi la Sadad, mulţi dintre ei fiind apoi aruncaţi în gropi comune de către islamiştii care au atacat la sfârşitul lunii octombrie acest mic oraş situat la 160 de kilometri nord de Damasc şi cu populaţie creştin-ortodoxă siriană, anunţă Agerpres, citând portalul theorthodoxchurch.info.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite