Raiduri aeriene în Fâşia Gaza, răspuns după lansarea unor tiruri de rachetă în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aviaţia israeliană a lansat în noaptea de miercuri spre joi patru raiduri în Fâşia Gaza, după ce două tiruri de rachetă au vizat teritoriul Israelului, informează AFP citând surse medicale palestiniene.

Trei palestinieni au fost răniţi în aceste atacuri care au vizat două tabere de antrenamente ale mişcării Hamas şi un centru al serviciilor de securitate din oraşul Gaza. De asemenea, o ţintă a fost şi un fost centru de securitate din tabăra de refugiaţi de la Jabalia, potrivit AFP.

Două rachete au fost lansate anterior înspre sudul Israelului, una dintre acestea distrugând o casă dintr-un chibuţ, fără să provoace victime, potrivit unei purtătoare de cuvânt a armatei israeliene.

Între cele două părţi tensiunile s-au amplificat după dispariţia a trei tineri israelieni dispăruţi joi în Cisiordania. Armata şi serviciile israeliene de securitate conduc operaţiuni de căutare pentru găsirea a trei tineri. Premierul Benjamin Netanyahu susţine că ei au fost răpiţi de membri ai Hamas, care deţine controlul în Fâşia Gaza.

Armata israeliană l-a arestat în noaptea de duminică spre luni pe preşedintele Parlamentului palestinian Aziz Dweik, membru Hamas, în cadrul unei operaţiuni de căutare a celor trei tineri israelieni răpiţi joi în Cisiordania ocupată.

Un purtător de cuvânt al armatei, Peter Lerner, a anunţat totodată arestarea a 40 de palestinieni în cursul nopţii de duminică spre luni, numărul total al arestărilor ajungând la 150 de la răpirea celor trei adolescenţi

Potrivit statisticilor armatei, peste 200 de rachete au fost lansate de la începutul anului din Fâşia Gaza înspre sudul Israelului. Cu toate acestea, atacurile unor grupări armate din Gaza s-au redus în ultimele luni.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite