Progrese în Peninsula Coreeană: Seulul şi Phenianul redeschid linia de comunicaţii militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coreea de Nord şi Coreea de Sud au ajuns la un acord pentru redeschiderea liniei de comunicaţii militare dintre cele două ţări, care a fost deconetată în luna martie, când tensiunile din regiune atingeau cote paroxistice, notează EFE.

În timpul unei reuniuni între cele două delegaţii, în cadrul căreia se negociază redeschiderea complexului industrial Kaesong, Phenianul şi Seulul au decis să redeschidă comunicaţiile militare începând de vineri, potrivit unor surse guvernamentale citate de Yonhap.

Această măsura era una ditnre cerinţele Seulului pentru redeschiderea complexului industrial aflat pe teritoriul nord-coreean, pe care ambele guverne au căzut de acord să-l repună în funcţiune în luna august. Complexul a fost închis de Phenian în luna aprilie.

„Cele două părţi intenţionează să facă un apel de probă vineri, la ora 09.00 (ora 02.00, ora României)”, a anunţat un funcţionar sud-coreean.

În prezent, singura modalitate de comunicare între guvernele coreene era linia telefonică de la Crucea Roşie, instalată la graniţă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite