Preşedintele venezuelan acuză SUA că au trimis un avion de supraveghere în spaţiul aerian al ţării sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolas Maduro FOTO AP
Nicolas Maduro FOTO AP

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, a declarat marţi că un avion american de supraveghere a intrat săptămâna trecută în spaţiul aerian al ţării latino-americane şi a acuzat Washingtonul că încearcă să se amestece în afacerile interne ale statului său, relatează AFP.

Potrivit lui Maduro, aviaţia venezueleană a detectat două incursiuni ale unui avion US E-3 Sentry – un Boeing 707 dotat cu o unitate radar. Cele două incursiuni ar fi avut loc pe 11 şi pe 13 mai.

Liderul de la caracas a precizat că Guvernul său va depune un protest oficial.

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a decretat vineri stare de excepţie şi de urgenţă economică, timp de 60 de zile, invocând presupuse comploturi în ţara membră OPEC, dar şi în Statele Unite, pentru îndepărtarea de la putere a Guvernului său.

Anterior, oficiali din serviciile americane de informaţii au spus presei că sunt tot mai îngrijoraţi de riscul unui colaps politic şi economic în ţara latino-americană şi au estimat că Maduro nu îşi va duce la bun sfârşit mandatul.

Opoziţia venezueleană încearcă să îl îndepărteze de la putere pe liderul de 53 de ani, a cărui popularitate s-a prăbuşit pe fondul crizei economice tot mai profunde, ce include o penurie de alimente şi medicamente, întreruperi frecvente de curent, jafuri suproadice şi o inflaţie galopantă.

Însă fostul lider de sindicat şi şofer de autobuz a promis că îşi va încheia mandatul şi acuză Washingtonul că pregăteşte o lovitură de stat împotriva sa. El a sugerat că demiterea preşedintelui brazilian Dilma Rousseff, săptămâna aceasta, este un semn că el urmează.

În aceste condiţii, Maduro a anunţat că sâmbătă vor avea loc exerciţii militare de amploare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite