Preşedintele Ilham Aliev a înălţat drapelul naţional azer în capitala regiunii Nagorno-Karabah

0
Publicat:

Preşedintele azer Ilham Aliev a înălţat duminică drapelul naţional azer în capitala fostei regiuni separatiste Nagorno-Karabah, după ce luna trecută enclava ce era populată majoritar de etnici armeni a fost readusă sub controlul Azerbaidjanului în urma unei operaţiuni militare rapide a armatei azere, relatează AFP şi Reuters.

Nagorno-Karabah
Nagorno-Karabah

''Preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev, a înălţat drapelul naţional al Republicii Azerbaidjan în oraşul Khankendi şi a rostit un discurs'', a indicat biroul preşedinţiei de la Baku.

Reşedinţa regiunii Nagorno-Karabah este cunoscută drept Khankendi de azeri şi Stepanakert de armeni, transmite Agerpres.

În luna septembrie, Azerbaidjanul a lansat o ofensivă militară în regiunea contestată, forţând capitularea autoproclamatei 'Republici Arţah', care nu este recunoscută pe plan internaţional, şi plecarea majorităţii celor 120.000 de etnici armeni în Armenia.

Regiunea Nagorno-Karabah este recunoscută internaţional ca parte a Azerbaidjanului, dar până recent era populată majoritar de etnici armeni.

În 2020, Azerbaidjanul a obţinut câştiguri teritoriale semnificative în timpul unui război care a durat şase săptămâni şi s-a soldat cu mii de morţi de ambele părţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite