Preşedinta Comisiei Europene vede în Africa de Nord un partener-cheie pentru producţia de energie verde

0
Publicat:

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vede mari oportunităţi pentru cooperarea cu Africa de Nord în producţia de energie verde, informează duminică dpa.

Ursula von der Leyen FOTO EPA EFE
Ursula von der Leyen FOTO EPA EFE

"Tunisia are resursele naturale necesare de vânt şi soare din abundenţă", a declarat Von der Leyen în faţa participanţilor la conferinţa asupra migraţiei organizate duminică la Roma.

"Producerea de energie curată în Uniunea Europeană costă în cel mai bun caz 10 cenţi pe kilowatt. În Tunisia, aceasta ar putea costa mai puţin de 2 cenţi" şi prin urmare această ţară are un enorm avantaj competitiv, a subliniat preşedinta Comisiei Europene, notează Agerpres.

Şefa guvernului italian Giorgia Meloni i-a primit duminică la Roma pe liderii ţărilor mediteraneene pentru o "conferinţă internaţională" menită să extindă modelul de acord semnat de Uniunea Europeană cu Tunisia în scopul frânării sosirilor de migranţi în Europa. Cooperarea dintre Mediterana şi Africa este de asemenea discutată în contextul migraţiei.

Şefa guvernului italian Giorgia Meloni a declarat că Italia şi Europa au nevoie de imigraţie, dar nu ar trebui să transmită semnalul că vor recompensa o imigraţie ilegală. Este nevoie de eforturi comune şi de o cooperare strânsă pentru a contracara traficul de imigranţi, a subliniat Meloni.

Recent, UE a negociat un acord în valoare de 900 de milioane de euro cu Tunisia, menit să combată migraţia ilegală, şi un pachet de măsuri pentru această ţară din Africa de Nord.

"Vrem ca acordul nostru cu Tunisia să fie un model, un proiect pentru viitor, pentru parteneriatele cu alte ţări din regiune", a mai spus Von der Leyen.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite