Premierul Japoniei îşi demite fiul acuzat de abuz în serviciu

0
Publicat:

Premierul nipon Fumio Kishida a anunţat luni că îl demite din funcţia de secretar pe fiul său, Shotaro Kishida, acuzat de "comportament necorespunzător" la reşedinţa oficială.

Fumio Kishida
Fumio Kishida

Săptămâna trecută, o revistă a scris că fiul prim-ministrului şi-a invitat anul trecut mai mulţi apropiaţi la o petrecere la reşedinţa oficială a şefului guvernului de la Tokyo. Publicaţia a prezentat fotografii cu mai mulţi participanţi care simulau o conferinţă de presă şi cu un invitat întins pe o scară cu covor roşu, scrie Agerpres.

"Comportamentul său de anul trecut în spaţiul public a fost nepotrivit pentru un secretar politici şi am decis să îl înlocuim", a declarat premierul presei, precizând că demiterea intră în vigoare la 1 iunie.

Fumio Kishida îşi mustrase deja fiul în vârstă de 32 de ani, dar opoziţia şi-a intensificat criticile, cerându-i să demisioneze. Nu a fost prima dată când atitudinea lui Shotaro Kishida a fost considerată reprobabilă, reaminteşte AFP. Acesta folosea automobile oficiale pentru călătorii în Europa cu scopul de a cumpăra suveniruri pentru miniştri.

În ultimele trei luni, patru miniştri au părăsit guvernul Japoniei după acuzaţii de nereguli financiare sau de legături cu un cult controversat - secta Moon, cunoscută şi ca Biserica Unificării.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite