Premierul israelian avertizează că dacă Hezbollah se alătură războiului va fi „devastator” pentru Liban

0
Publicat:

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat că, dacă Hezbollah decide să intre în război, va fi lovit „cu o forță pe care nici nu și-o poate imagina”.

Benjamin Netanyahu avertizează Hezbollah să nu intre în conflict cu Israelul FOTO Profimedia
Benjamin Netanyahu avertizează Hezbollah să nu intre în conflict cu Israelul FOTO Profimedia

„Și semnificația pentru (Hezbollah) și pentru Liban va fi devastatoare, dar suntem pregătiți pentru orice scenariu”, a spus Netanyahu în timpul unei vizite la trupele din nord, duminică.

Într-un videoclip, Netanyahu le spune comandourilor Suntem într-o luptă pentru viață, o bătălie pentru casă. Aceasta nu este o exagerare; acesta este războiul. Este „a fi sau a nu fi” – ei ar trebui să înceteze.”

Hezbollah este o mișcare islamistă susținută de Iran, cu una dintre cele mai puternice forțe paramilitare din Orientul Mijlociu.

Grupul, care își are baza principală la granița dintre Israel și Liban, ar putea deveni un jucător în războiul Hamas-Israel și ar putea declanșa un conflict regional mai larg.

Conflictul care a început cu atacurile mortale ale Hamas asupra Israelului – despre care oficialii israelieni spun că a ucis 1.400 de persoane – a avut deja ramificații largi în Orientul Mijlociu și a declanșat rupturi diplomatice și proteste în întreaga lume, potrivit cnn.com.

Consecințele sunt palpabile la granița Liban-Israel, unde Hezbollah și Israelul au fost implicați în lupte de când a început războiul, punând întreaga regiune pe marginea prăpastiei.

Rămâne neclar dacă Hezbollah va interveni în războiul Hamas-Israel în numele palestinienilor. Dacă Hezbollah s-ar implica în război, acesta ar deschide un conflict multifrontal, propulsând Orientul Mijlociu într-o zonă cu consecințe imprevizibile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite