Premierul Benjamin Netanyahu: „Israelul va răspunde în forţă” dacă este ameninţat de Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benjamin Netanyahu, prim-ministru al Israelului. FOTO: Reuters
Benjamin Netanyahu, prim-ministru al Israelului. FOTO: Reuters

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins marţi orice implicare a guvernului evreu în războiul civil din Siria, însă a dat asigurări că Israelul va răspunde cu forţă la orice tentativă de atac.

„Statul Israel este pregătit pentru orice scenariu”, a spus Netanyahu după încheierea unor discuţii cu autorităţile de securitate, la Tel Aviv. Totodată, ţările din Occident iau în considerare o posibilă acţiune militară pentru a-l sancţiona pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, acuzat că a folosit săptămâna trecută arme chimice împotriva rebelilor, în apropiere de Damasc.

„Nu suntem participanţi la războiul civil din Siria, dar dacă descoperim orice încercare de atac împotriva noastră vom răspunde şi o vom face în forţă”, a subliniat prim-ministrul israelian, citat de agenţia de ştiri Reuters.

Mulţi israeliţi se tem că Bashar al-Assad, aflat la conducerea unui război civil care se prelungeşte de mai bine de doi ani, ar putea lovi Israelul în urma represaliilor ţărilor occidentale.

Iranul, aliat al conducerii de la Damasc, a avertizat tot marţi că un conflict în regiune ar fi devastator pentru oameni, cu intenţia de a descuraja orice intervenţie militară în Siria. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite