Pregătiri pentru summitul G20. „Oameni-maimuță“ au fost instruiți în India pentru a speria macacii

0
Publicat:

Oficialii indieni care se pregătesc pentru summitul G20 de săptămâna viitoare au angajat echipe de „oameni-maimuță” și au ridicat decupaje de primate pentru a descuraja animalele să distrugă expozițiile florale sau să atace convoaiele liderilor mondiali.

Maimuțele dau dureri de cap autorităților din New Delhi FOTO EPA EFE
Maimuțele dau dureri de cap autorităților din New Delhi FOTO EPA EFE

Consiliul municipal din New Delhi a angajat peste 30 de „oameni-maimuță”, care imită țipetele țipetele agresive ale maimuței langur, inamicul natural al primatelor macac rhesus care fac în zone guvernamentale, relatează france24.com.

Nu putem scoate maimuțele din habitatul lor natural, așa că am desfășurat o echipă de 30-40 de bărbați care sunt instruiți să sperie maimuțele”, a declarat Satish Upadhyay, vicepreședintele Consiliului Municipal din New Delhi, pentru AFP. 

Vom desfășura câte un bărbat la fiecare dintre hotelurile în care sunt cazate delegații, precum și în locurile în care au fost raportate apariții de maimuțe”.

Deși venerate în națiunea majoritară hindusă, maimuțele reprezintă o amenințare majoră, distrugând grădinile, birourile și acoperișurile caselor și chiar atacând brutal oamenii pentru hrană.

Zona metropolitană Delhi, care găzduiește aproximativ 30 de milioane de oameni, a fost într-o intensă acțiune de înfrumusețare de când India și-a asumat președinția G20 anul trecut.

Aproape tot centrul capitalei a fost închis pentru summitul din 9-10 septembrie, drumurile fiind blocate și afacerile închise.

Praștii și bastoane pentru a îndepărta animalele

Dar îngrijorările că trupele de maimuțe ar putea apărea în fața mașinilor care transportă președinții și prim-miniștrii din Grupul celor 20 de națiuni au determinat autoritățile să apeleze la departamentul forestier pentru un plan.

Decupaje în mărime naturală ale langurului au fost, de asemenea, amenajate în încercarea de a speria maimuțele. Acestea vor fi amplasate în diverse locuri din oraș, pentru a-i convinge pe macaci că sunt adevărate.

Timp de zeci de ani, străzile din Delhi au fost patrulate de bărbați cu languri antrenați, dar această practică s-a încheiat când o instanță a decis că ținerea lor în captivitate este un tratament crud.

În alte părți ale orașului, paznicii folosesc praștii și bastoane pentru a îndepărta animalele.

Maimuțele devin înțelepte rapid. De exemplu, când a fost amplasat un langur de plastic, care reda sunetele înregistrate ale animalelor, a durat doar trei zile pânî când maimuțele l-au rupt în bucăți.

Unii au pus la îndoială cât de eficientă va fi această politică împotriva maimuțelor.

The Times of India a întrebat miercuri: „De câte decupaje de langur sunt necesare pentru a schimba părerea unei maimuțe?

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite