Poliţia israeliană a arestat cinci persoane suspectate că au scuipat spre pelerini creştini la Ierusalim | VIDEO

0
Publicat:

Poliţia israeliană a anunţat că a arestat cinci suspecţi în urma unei filmări care arată evrei ultraortodocşi scuipând spre pelerini creştini în Oraşul Vechi de la Ierusalim, transmite miercuri dpa, citată de Agerpres.

Polițiști israelieni în Ierusalim FOTO Profimedia
Polițiști israelieni în Ierusalim FOTO Profimedia

Cei arestaţi, printre care şi un minor, sunt suspectaţi că au scuipat spre pelerini sau la intrările unor biserici, potrivit poliţiei.

Pe reţelele sociale a apărut, marți, un video în care evrei ultraortodocşi, printre care copii, întâlnesc pelerini creştini care purtau o cruce mare din lemn pe o străduţă din Oraşul Vechi. Câţiva dintre evrei au scuipat în direcţia pelerinilor în semn de dezgust.

„Dreptului sacru de venerare”

Imaginile au atras critici puternice din partea premierului Benjamin Netanyahu şi a rabinilor şefi din Israel.

„Israelul este angajat total în protejarea dreptului sacru de venerare şi pelerinaj la locurile sfinte ale tuturor credinţelor”, a declarat Netanyahu.

Şeful poliţiei de la Ierusalim, Doron Turgeman, a catalogat gestul drept „urât” şi a spus că nu va fi tolerată niciun fel de ostilitate, fie ea împotriva creştinilor, musulmanilor sau evreilor.

Turgeman a anunţat crearea unei forţe speciale care va acţiona mai ferm împotriva acestui fenomen.

Ostilitate crescută față de creștini

Creştinii se confruntă recent cu un climat de ostilitate crescută, mai ales la Ierusalim. Spre exemplu, la începutul anului, un cimitir protestant a fost profanat de doi adolescenţi evrei.

Creştinii formează o minoritate foarte puţin numeroasă în Israel, de puţin sub 2% din populaţia de 10 milioane de cetăţeni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite