Ploi torenţiale în China: Zece persoane au murit, iar alte sute de mii au fost evacuate în provincia Hunan

0
0
Provincia Hunan este afectată de inundaţii puternice                                                   FOTO EPA - EFE
Provincia Hunan este afectată de inundaţii puternice                                                   FOTO EPA - EFE

Zece persoane au murit în China după ce ploile torenţiale din provincia centrală Hunan au cauzat evacuarea a sute de mii de locuitori, a relatat presa de stat, citată de Le Figaro.

Ploile abundente sunt frecvente în centrul şi sudul ţării la sfârşitul primăverii şi începutul verii. Aceste ploi torenţiale, care au început la 1 iunie, au dus şi la evacuarea a aproximativ 286.000 de persoane, a anunţat, miercuri, agenţia de ştiri Xinhua. Peste 2700 de case au fost distruse sau avariate.

Potrivit ultimei actualizări de informaţii, miercuri, 10 persoane au murit şi 3 sunt încă dispărute, a declarat Li Dajian, un oficial provincial responsabil cu gestionarea inundaţiilor, pentru Xinhua.

„Ploile abundente au provocat o creştere semnificativă a nivelului apei în râuri şi lacuri. Întreaga provincie, la toate nivelurile, este mobilizată şi face tot posibilul pentru a preveni” apariţia dezastrelor, a anunţat, joi, guvernul provincial într-un comunicat.

Ploile au afectat aproape toată provincia Hunan, iar unele staţii meteorologice au raportat chiar ”niveluri istorice” de precipitaţii, potrivit New China. Autorităţile au adus corturi, paturi pliabile, alimente şi îmbrăcăminte în zonele afectate, a mai precizat New China.

În 2021, China a fost lovită de cele mai grave inundaţii din ultimii 10 ani, cu precipitaţii foarte abundente în centrul ţării, care s-au soldat cu peste 300 de oameni morţi Majoritatea au murit în inundaţii şi alunecări de noroi în oraşul cel mai grav afectat, Zhengzhou, unde mulţi şoferi au fost prinşi de creşterea bruscă a apelor în tunelurile rutiere.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cazul Nassar: Gimnastele acuză FBI de neglijenţă şi cer daune de un miliard de dolari

Microsoft îşi restrânge afacerile din Rusia. Sute de angajaţi vor fi afectaţi

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite