Avion de luptă al Chinei, aproape de ciocnire cu un bombardier american deasupra Mării Chinei de Sud VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion de vânătoare J-11 al Forțelor Aeriene Chineze a zburat la o distanță de 3 m de un bombardier american B-52 deasupra Mării Chinei de Sud, se arată într-o declarație emisă de Comandamentul Indo-Pacific al SUA. Pentagonul a precizat că pilotul avionului chinez a creat o amenințare de coliziune.

La 24 octombrie 2023, un pilot de vânătoare J-11 din Republica Populară Chineză a efectuat o interceptare nesigură a unei aeronave B-52 a forțelor aeriene americane care desfășura în mod legal operațiuni de rutină peste Marea Chinei de Sud în spațiul aerian internațional. Pilotul RPC a efectuat o manevră periculoasă și neprofesională, a demonstrat abilități slabe de pilotare prin depășirea necontrolată a vitezei, zburând <...> la 10 picioare (3 m ) de B-52, creând un risc de coliziune între avionul chinez și cel american. Suntem îngrijorați că acest pilot nu și-a dat seama cât de aproape a ajuns să provoace o coliziune”, se arată în comunicat.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

La începutul acestei luni, Pentagonul a susținut că avioanele forțelor aeriene chineze au efectuat manevre periculoase în apropierea aeronavelor americane de aproape 200 de ori din 2021. Ministerul chinez al Apărării a negat toate acuzațiile din partea americană.

Joi, este programată o întâlnire între ministrul chinez de externe Wang Yi, care se află în Statele Unite într-o vizită oficială, și secretarul de stat al SUA Antony Blinken, la Washington.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite