Partidul Comunist Chinez dă milităria jos din pod. Ce noi reguli de disciplină au impus comuniştii

0
0
Membri ai PCC reuniţi în cadrul celui de-al XIX-lea Congres FOTO EPA-EFE
Membri ai PCC reuniţi în cadrul celui de-al XIX-lea Congres FOTO EPA-EFE

Partidul Comunist Chinez (PCC) a publicat o circulară care prevede întărirea disciplinei interne şi excluderea membrilor găsiţi vinovaţi de răspândirea unor zvonuri politice sau mânaţi de convingeri religioase, scrie Reuters.

Această circulară, făcută publică duminică de Comisia Centrală pentru Disciplină dar aprobată la 18 august, conţine zeci de dispoziţii noi sau aplicabile deja.

Încălcările grave pot fi aduse în instanţă, dar în majoritatea cazurilor sancţiunea cea mai severă este excluderea din PCC.

Numele preşedintelui Xi Jinping este asociat acestor măsuri, aşa cum este înscris şi în Constituţie.

Membrii PCC nu au voie să conteste deciziile Partidului şi nici „să propage zvonuri sau să submineze unitatea“ sa.

„Membrii şi oficialii Partidului trebuie să-şi exercite corect puterea încredinţată de popor, să fie oneşti şi să se opună oricărui abuz de putere sau de comportament vizând obţinerea unui beneficiu personal“, enunţă o nouă dispoziţie.

„Membri Partidului care au convingeri religioase trebuie să se întărească prin educaţie. Dacă nu se shimbă cu ajutorul şi educaţia oferite de Partid, trebuie să îl părăsească“, arată altă dispoziţie.

De asemenea, noul cadru prevede pedepsirea membrilor găsiţi vinovaţi de „deformarea“ istoriei ţării, nu doar a istoriei PCC sau a armatei, aşa cum era prevăzut până acum.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite