Xi Jinping aduce ode marxismului: „Este întru totul pertinent“ în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Xi Jinping FOTO EPA-EFE
Xi Jinping FOTO EPA-EFE

Decizia Partidului Comunist Chinez (PCC) de a rămâne loial teoriilor politice ale lui Karl Marx este „întru totul pertinentă“, apreciază preşedintele chinez Xi Jinping vineri, cu o zi înaintea marcării a 200 de ani de la naşterea filosofului german, scrie Reuters.

De când a preluat puterea, în 2012, Xi Jinping, considerat unul dintre cei mai puternici lideri chinezi după Mao Zedong, a îndemnat adesea PCC să nu-şi uite rădăcinile socialiste, în vederea unei „mari primeniri a naţiunii chineze“.

„Menţionarea marxismului pe steagul Partidului Comunist Chinez este întru totul pertinentă. Promovarea neîncetată a expansiunii chineze şi modernizarea marxismului este întru totul pertinentă“, a declarat vineri Xi Jinping în Adunarea Poporului.

El i-a îndemnat pe toţi membrii PCC să citească lucrările lui Marx şi să considere teoriile marxiste drept un „stil de viaţă“ şi „o căutare spirituală“.

Această declaraţie încheie o săptămână de comunicare a partidului unic chinez, pe tema „Marx avea dreptate”“, prin care vrea să demonstreze tineretului chinez că teoriile filosofului rămân aplicabile în China modernă.

Numeroşi observatori consideră că PCC nu mai crede în principiile marxiste şi s-a convertit la pragmatism, plasând problema dezvoltării economice a ţării desupra tuturor celorlalte.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite