Papa Francisc va efectua o vizită apostolică în Mongolia

0
Publicat:

Papa Francisc va efectua o vizită apostolică în Mongolia în perioada 31 august - 4 septembrie, la invitaţia preşedintelui acestei ţări, a anunţat sâmbătă directorul Biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni. Agenda şi alte detalii vor fi anunţate în următoarele săptămâni, a adăugat Bruni, conform agenţiei de presă ANSA.

Papa Francisc jpg

Aceasta este prima vizită a unui papă în această ţară predominant budistă din Asia de Est, care are una dintre cele mai mici comunităţi catolice din lume, cu doar 1.500 de catolici la o populaţie de trei milioane de locuitori, scrie AFP. 

Francisc, care preferă „periferiile” în detrimentul bastioanelor catolice occidentale, îşi anunţase deja în februarie intenţia de a vizita această ţară, cu care Sfântul Scaun a stabilit relaţii diplomatice în 1992, potrivit Agerpres. 

De la alegerea sa în 2013, şeful Bisericii Catolice a efectuat 41 de călătorii în străinătate şi a vizitat aproximativ 60 de ţări.

În pofida sănătăţii sale din ce în ce mai fragile, spitalizat la sfârşitul lunii martie pentru pneumonie şi dureri la genunchi care îl obligă să folosească un scaun cu rotile sau un baston, Jorge Bergoglio continuă să călătorească.

După vizitele din acest an în Republica Democrată Congo (RDC), Sudanul de Sud şi Ungaria, el urmează să se deplaseze în Portugalia între 2 şi 6 august pentru Ziua Mondială a Tineretului şi este aşteptat la Marsilia, Franţa, pe 23 septembrie.  

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite