Papa Francisc: „Inima noastră este la Betleem“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Inima noastră în această seară este la Betleem", a spus Papa Francisc duminică seara, în timpul slujbei de Crăciun, în vreme ce festivităţile din oraşul ocupat din Cisiordania sunt umbrite de război, transmite AFP.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

"Inima noastră, în această seară, este la Betleem, unde prinţul păcii (referire la Iisus Hristos n.r.) încă este respins de logica pierzătoare a războiului, cu ciocnirea armelor care, şi astăzi, îl împiedică să îşi găsească un loc în lume", a declarat papa din Bazilica Sfântul Petru de la Vatican.

Aproximativ 6.500 de credincioşi, potrivit Vaticanului, au asistat la slujba oficiată de Papă în prezenţa liderilor religioşi şi a corpului diplomatic, în timp ce sute de credincioşi au urmărit-o pe ecrane gigantice, instalate în piaţă Sfântul Petru.

Un loc sacru pentru creştinism, oraşul Betleem - unde s-a născut Iisus Hristos, conform tradiţiei - a fost abandonat de pelerini în acest an, iar majoritatea sărbătorilor de Crăciun au fost anulate din cauza războiului.

Duminică la prânz, în timpul rugăciunii săptămânale Angelus, Suveranul Pontif a menţionat conflictul din Fâşia Gaza unde armata israeliană şi-a intensificat duminică bombardamentele în sudul teritoriului. "Suntem aproape de fraţii şi surorile noastre care suferă de pe urma războiului: să ne gândim la Palestina, la Israel, la Ucraina", a spus el.

"În situaţie actuală, cred că este important să auzim o voce care ne spune:"Vă rog să opriţi războiul, fiţi mai paşnici". Suntem în secolul XXI, este un lucru groaznic", a declarat Filipa Sousa, 20 de ani, o turistă din Porto care a asistat la slujbă în Piaţa Sfântul Petru. Iezuitul argentinian va pronunţa tradiţionala binecuvântare "Urbi et Orbi" ("Către oraş şi lume") luni, la ora 12:00 (11:00 GMT), discurs în care oferă, în mod tradiţional, o privire de ansamblu asupra conflictelor din lume.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite