Palestina are un nou premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas l-a numit pe academicianul Rami Hamdallah în funcţia de prim-ministru. Hamdallah este un economist respectat în comunitatea academică, educat în Statele Unite, însă foarte puţin cunoscut în afara acestor sfere.

Rami Hamdallah l-a înlocuit pe Salam Fayyad şi va avea sarcina de a forma un nou guvern, anunţă agenţia oficială de ştiri a Palestinei. 

Prin numirea economistului, preşedintele Mahmoud Abbas îşi consolidează puterea, dând dovadă de flexibilitate. 

Principalul obiectiv imediat al noului premier este formarea unui nou guvern, alcătuit în exclusivitate de tehnocraţi şi nu politicieni. Cu toate acestea, Hamdallah nu este străin de scena politică, fiind membru al partidului Fatah, condus de Abbas. Înainte de a intra în această grupare, economistul nu a avut altă afiliere politică. 

Rami Hamdallah a fost educat în Statele Unite şi în Marea Britanie, unde şi-a început şi cariera academică. Înainte de a fi numit premier, Hamdallah a activat ca profesor de Limba Engleză şi, în ultimii 15 ani, a fost decanul Universităţii Palestiniene al-Najah din Cisiordania. Începând din 2002, el a ocupat funcţia de secretar-general al comisiei electorale centrale din Palestina. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite