Pakistanul a refuzat să primească 30 de pakistanezi deportaţi din Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imigranţi pakistanezi, protest la graniţa dintre Grecia şi Macedonia
Imigranţi pakistanezi, protest la graniţa dintre Grecia şi Macedonia

Pakistanul a refuzat să primească, joi,  pe terioriul său 30 de migranţi pakistanezi deportaţi din Grecia, la o săptămână după discuţiile ce au avut loc cu Uniunea Europeana privind repatrierile forţate, informează  Reuters.

Ministerul pakistanez de Interne a informat că cei 30 de pasageri ai avionului sunt “deportaţi neverificaţi” care au sosit în Islamabad cu un zbor charter ce a plecat din Grecia.

„La ordinul ministrului, Agenţia Federală de Investigaţii din Pakistan nu a permis acestor persoane deportate ilegal şi echipajului aeronavei să părăsească avionul”, a anunţat ministerul.

Avionul a decolat apoi cu cei 30 de oameni la bord, iar Pakistanul a precizat că 19 dintre cei consideraţi deportaţi legitimi au fost lasaţi să debarce. 

Un înalt oficial al UE a declarat săptămâna trecută că Pakistanul ar accepta un acord pentru a primi cetăţenii care sunt expulzaţi din UE. 

„Deşi toate problemele cu comisarul european au fost rezolvate, legile pakistaneze au fost încălcate, ceea ce este absolut inacceptabil", a spus Nisar Ali Khan , ministrul pakistanez de Interne. Misiunea UE în Pakistan nu a făcut nici un comentariu pe această temă.

Marţi au izbucnit ciocniri la graniţa dintre Grecia şi Macedonia, iar poliţiştii macedoneni au tras cu gaze lacrimogene pentru a împiedeca 1000 de migranţi pakistanezi să spargă bariera ridicată la frontiera cu Grecia .

Se estimează că 50 000 de pakistanezi vin în mod legal pe teritoriul Europei, în fiecare an.

Anul trecut, aproximativ 21.000 de pakistanezi care trăiesc în Europa fără autorizaţie legală au primit  ordin să se întoarcă în Pakistan, potrivit statisticilor europene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite