Ottawa declară stare de urgenţă din cauza protestelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Guvernul de la Ottawa a declarat stare de urgenţă în oraş din cauza protestelor camionagiilor împotriva restricţiilor cauzate de coronavirus, a anunţat duminică postul local de televiziune CBC. Primarul Jim Watson a spus că autorităţile oraşului şi poliţia nu mai deţin controlul asupra situaţiei.

„Declararea stării de urgenţă reflectă pericolul grav şi ameninţarea securităţii reprezentate pentru locuitorii oraşului de demonstraţiile în curs şi subliniază nevoia de sprijin din partea altor jurisdicţii şi niveluri de guvernare”, a declarat primarul Jim Watson într-un comunicat.

Anterior, primarul a spus că autorităţile şi poliţia din Ottawa nu mai controlează situaţia cu protestele. Pe 5 februarie, şeful poliţiei Peter Sloli a recunoscut că nu are personal care să oprească demonstraţia. Potrivit organelor de drept, sâmbătă, când localnicii şi cetăţenii sosiţi din alte oraşe s-au alăturat protestului în ziua lor liberă, numărul protestatarilor a ajuns la 5 mii de persoane.

Manifestanţii cer autorităţilor federale şi regionale să ridice toate restricţiile legate de pandemie. Premierul Justin Trudeau şi familia sa şi-au părăsit reşedinţa pe 29 ianuarie din motive de siguranţă, iar luni au anunţat că au contractat coronavirus. El a spus că nu intenţionează să intre în negocieri cu protestatarii din Ottawa, numindu-i o minoritate marginală.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite