OMS raportează două noi decese cauzate de variola maimuţei. În ce ţară au fost înregistrate

0
0
Variola maimutei FOTO Shutterstock
Variola maimuţei a mai făcut două victime FOTO Shutterstock

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat două noi decese cauzate de variola maimuţei de la ultima actualizare a situaţiei epidemiologice din 27 iunie. Totalul cazurilor de variola maimuţei se ridică la trei de la începutul anului, iar boala s-a răspândit în zone noi, relatează Reuters

Raportul OMS mai precizeaz─â c─â noi cazuri de variola maimu┼úei au fost identificate ├«n nou─â ┼ú─âri, teritorii ┼či zone noi.

Toate cele trei decese au fost înregistrate în Africa, arată raportul.

Cazurile au crescut cu 77% de la ultima actualizare la 6.207, cea mai mare parte dintre ele fiind raportate pe continentul european, potrivit OMS.

De asemenea, 99 la sută din cazurile pentru care au fost disponibile informaţii de gen au fost în rândul bărbaţilor.

ÔÇŁFocarul continu─â s─â afecteze ├«n primul r├ónd b─ârba┼úii care au rela┼úii sexuale cu b─ârba┼úi care au m─ârturisit c─â au ├«ntre┼úinut rela┼úii sexuale recent cu unul sau mai mul┼úi parteneri de sex masculin, ceea ce sugereaz─â c─â nu exist─â niciun semnal de transmitere sus┼úinut─â dincolo de aceste re┼úele pentru momentÔÇŁ, se mai precizeaz─â ├«n raport.

V─â recomand─âm s─â citi┼úi ┼či:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Trupele ruse au luat o pauză operaţională. Oficialii de la Kremlin pregătesc economia pentru un război prelungit

Washingon Post: Cum încearcă Austria să scape de influenţa rusă după invazia UcraineiUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite