O nouă incursiune de amploare a Chinei în zona de apărare aeriană a Taiwanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avioane de vânătoare J-10 FOTO EPA-EFE
Avioane de vânătoare J-10 FOTO EPA-EFE

China a trimis duminică 39 de avioane militare în zona de de identificare a apărării aeriene a Taiwanului. Este vorba de cea mai amplă incursiune aeriană a armatei chineze împotriva insulei vecine de la începutul acestui an.

Potrivit părţii taiwaneze, incursiunea a avut loc cu 34 de avioane de vânătoare J-10 şi J-16, un bombardier H-6 şi patru avioane de transport, respectiv două Y-9 şi două Y-8.

Forţele aeriene ale Taiwanului au emis avertismente radio şi au activat sistemele de rachete antiaeriene, transmite agenţia de presă DPA.

Ultima amplă incursiune a armatei chineze în zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului datează din 4 octombrie 2021, cu 56 de avioane militare. Alte pătrunderi mai mici de acest fel s-au produs în mod repetat de atunci.

Taiwanul s-a separat de China după instalarea comuniştilor la putere la Beijing, în 1949, dar nu este recunoscut ca stat independent. Beijingul consideră această insulă drept o provincie a sa şi ameninţă să recurgă la forţă, în caz de necesitate, pentru a împiedica orice pas spre independenţă.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite