Soldaţii taiwanezi se antrenează pentru un potenţial război urban cu China VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armata taiwaneză se pregăteşte pentru un război urban cu China FOTO captură France 24
Armata taiwaneză se pregăteşte pentru un război urban cu China FOTO captură France 24

Taiwanul a simulat joi un război urban cu China, un exerciţiu menit să asigure pregătirea trupelor în eventualitatea unei invazii a insulei guvernate democratic pe care preşedintele chinez o revendică ca teritoriu chinez.

Joi, soldaţi a două plutoane au simulat o luptă urbană trăgând de după baricade din saci de nisip şi ascunzători în clădiri, în timp ce tancurile patrulau străzile unui presupus oraş, relatează AFP.

„Lupta viitoare pentru protejarea Taiwanului va fi un război urban”, a declarat presei  Kiwi Yang, instructor la Şcoala de Infanterie, remarcând faptul că majoritatea populaţiei taiwaneze locuieşte în oraşe.

„Planurile de luptă ale trupelor comuniste chineze sunt mai întâi invadarea  oraşelor de coastă ca apoi lupta să se mute către zonele rezidenţiale şi comerciale populate şi abia la final să forţeze pătrunderea în satele montane”, a explicat el.

O invazie a Taiwanului ar fi un efort herculean pentru orice armată, având în vedere condiţiile dificile de pe insulă, cu munţi,  vreme capricioasă şi posibilităţi restrânse de pătrundere de pe ţărm.

Beijingul a făcut salturi uriaşe în capacitatea militară şi în câţiva ani ar avea puterea de a efectua cu succes o invazie a Taiwanului. Între timp însă, de la venirea la putere a preşedintelui Xi Jinping, Beijingul a crescut presiunile diplomatice laolaltă cu frecvenţa incursiunilor aeriene, avertizând că nu exclude folosirea forţei dacă insula continuă să-şi afirme separarea de China. Declaraţiile preşedintei Taiwanului cum că insula este o ţară independentă au amplificat discursul ameninţător al Chinei stârnind îngrijorările SUA şi altor ţări care şi-au arătat disponibilitatea de sprijin în cazul unei agresiuni.

Anul trecut China a trimis 970 de avioane de luptă în zona de identificare aeriană a Taiwanului, dublu faţă de 2020, potrivit Taiwanului.

La rândul ei, China a efectuat exerciţii ale unei potenţiale invazii a insulei în cadrul unui război urban, pe care le-a făcut şi publice.

Potrivit informaţiilor difuzate la televiziunea publică, armata chineză a luat controlul asupra insulei în doar trei ore, după ce a îndepărtat minele, blocajele rutiere şi alte obstacole puse în cale de inamic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite