O navă cu cereale din Ucraina a eșuat pentru scurt timp în Canalul Suez

0
Publicat:

O navă încărcată cu cereale din Ucraina a eșuat luni în Canalul Suez, însă, potrivit autorităților egiptene, acest incident nu a perturbat traficul maritim.

Canalul Suez FOTO Arhivă
Canalul Suez FOTO Arhivă

„M/V Glory a eşuat în timp ce se alătura unui convoi spre sud în apropiere de El Qantarah. Remorchere ale Autorităţii Canalului Suez încearcă în prezent ranfluarea sa”, a anunţat iniţial agentul maritim norvegian Leth.

La scurt timp, Leth a transmis că nava a fost repusă pe linia de plutire.

La rândul său, directorul general al Autorității Canalului Suez, Osama Rabie, a dat asigurări că acest incident nu a perturbat traficul maritim. „51 de nave circulă luni în ambele sensuri. Traficul continuă în regim normal”, a declarat Rabie, citat de AFP.

Nava M/V Glory - cu o lungime de 225 de metri și o lățime de 32 de metri, sub pavilionul Insulelor Marshall - a plecat la 25 decembrie din portul Ciornomorsk, situat lângă Odesa, cu destinaţia China, cu o încărcătură de 65.970 tone de porumb.

În primăvara anului 2021, Canalul Suez a fost blocat timp de câteva zile după eșuarea portcontainerului Ever Given. Egiptul a pierdut atunci între 12 și 15 milioane de dolari pentru fiecare zi de blocaj.

Un nou blocaj ar fi fost grav pentru Egipt, o țară aflată în criză economică și în căutare de valută în urma deprecierii monedei naționale cu 75 la sută în 2022.

Canalul Suez, una dintre cele mai aglomerate căi maritime din lume, asigură pentru Egipt un venit anual de peste 7 miliarde de dolari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite