Egiptul va majora taxa pentru trecerea navelor prin Canalul Suez, din 2023

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful Autorității Canalului Suez, Usama Rabia, a declarat că „autoritățile țării se străduiesc să implementeze o strategie flexibilă de tarifare pentru trecerea navelor prin Canalul Suez, care este în interesul țării și al clienților și ia, de asemenea, în considerare schimbările din economia globală”.

Canalul Suez, Egipt. Foto: Arhiva Adevărul
Canalul Suez, Egipt. Foto: Arhiva Adevărul

Autoritățile egiptene au anunțat o creștere cu 15% a taxelor pentru trecerea navelor de toate tipurile prin Canalul Suez, începând cu 2023, a anunțat sâmbătă șeful Autorității Canalului Suez, Usama Rabia.

Taxa pentru trecerea navelor de toate tipurile prin Canalul Suez va fi majorată cu 15%, taxele pentru vrachiere și nave turistice – cu 10%, începând din ianuarie 2023”, a precizat Autoritatea Canalului într-o decizie.

După cum a subliniat Rabia, „autoritățile țării se străduiesc să implementeze o strategie flexibilă de tarifare pentru trecerea navelor prin Canalul Suez, care este în interesul țării și al clienților și ia în considerare și schimbările din economia globală”. El a explicat că în luarea acestei decizii, Autoritatea Canalului Suek a pornit de la faptul că, de exemplu, „costul închirierii cisternelor a crescut cu 88% față de anul în curs, iar navele care transportă gaze naturale lichefiate – cu 11%”.

Cele două ramuri ale Canalului Suez asigură în prezent aproximativ 12% din fluxul mondial de marfă, fiind una dintre cele mai aglomerate căi navigabile din lume pentru transportul petrolului cu petroliere. Prin el trec 8% din navele care transportă gaze naturale lichefiate. În total, până la 19 mii de nave pe an urmează canalul. 

Venitul anual al Egiptului din exploatarea Canalului Suez este de aproximativ 7 miliarde de dolari. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite