O navă ce evacuează americani a părăsit portul israelian Haifa cu destinaţia Cipru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O navă ce evacuează cetăţeni americani a părăsit luni Israelul cu destinaţia Cipru, pe fondul războiului dintre Israel şi mişcarea palestiniană islamistă Hamas, transmite o echipă a AFP din portul Haifa, în nordul Israelului.

O navă ce evacuează americani din Israel a plecat din portul Haifa FOTO EPA-EFE
O navă ce evacuează americani din Israel a plecat din portul Haifa FOTO EPA-EFE

Duminică, ambasada SUA în Israel a anunţat că autorităţile americane îi asistă pe cetăţenii americani şi "membrii familiei lor apropiate ce deţin un permis de călătorie valid, pentru a pleca din Haifa pe mare spre Cipru, pe 16 octombrie 2023", potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Uni cetîțeni americani aşteptau de la orele şase dimineaţa (03:00 GMT) în portul Haifa.

Nava urmează să sosească în oraşul cipriot Limassol marţi dimineaţa, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe cipriot, Theodoros Gotsis, pentru agenţia Cyprus News.

Konstantinos Letymbiotis, purtătorul de cuvânt al guvernului cipriot, a anunţat luni că ţara sa a primit "26 de solicitări din 26 de ţări diferite, pentru a servi drept platformă de evacuare, iar guvernul răspunde pe măsura posibilităţilor".

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel în timpul atacului sângeros al comandourilor mişcării Hamas, pe 7 octombrie, potrivit unor responsabili israelieni.

Circa 2.750 de persoane au murit în Fâşia Gaza în loviturile israeliene de represalii, potrivit autorităţilor locale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite