Navă cargo britanică, atacată cu rachete în largul Yemenului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O navă cargo britanică ar fi fost ţinta unui tir de rachete în Marea Roşie, a anunţat duminică compania de securitate maritimă Ambrey.

yemen

„O navă comercială britanică sub pavilionul Bahamas ar fi fost atacată cu rachete în timp ce traversa Marea Roşie, la circa 34,5 kilometri vest-nord-vest de Mocha, Yemen”, a precizat Ambrey.

„Nava ar fi fost lovită de o rachetă”, a adăugat compania de securitate maritimă, citată de AFP.

Agenţia britanică de securitate maritimă UKMTO a declarat la rândul ei că a primit un raport privind activitatea unei drone, „inclusiv o potenţială explozie”, în apropiere de Bab el-Mandeb, din direcţia Yemenului.

Rebelii houthi din Yemen au ameninţat că vor ataca navele israeliene şi cele aparţinând aliaţilor Israelului care navighează în Marea Roşie, ca represalii la operațiunea dusă în Gaza de către Forțele de Apărare ale Israelului.

Rebelii houthi fac parte din ceea ce ei numesc „axa de rezistenţă” împotriva Israelului, împreună cu grupuri susţinute de Iran, cum ar fi Hamasul palestinian şi Hezbollahul libanez.

Ei au lansat o serie de drone şi rachete în direcţia Israelului de la atacul Hamas din 7 octombrie.

Rebelii houthi au capturat pe 19 noiembrie nava cargo Galaxy Leader, proprietatea unui israelian şi care naviga sub pavilionul Bahamas, luând ostatic echipajul, transmite AFP, potrivit Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite