O jurnalistă din Pakistan a murit strivită de un vehicul în care se afla fostul premier Imran Khan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O jurnalistă din Pakistan a murit strivită de un vehicul în care se afla fostul prim-ministru Imran Khan, într-un accident care a avut loc duminică, în timp ce aceasta realiza un reportaj. Camionul implicat se afla într-un convoi de susținători ai fostului premier și se îndrepta spre capitala țării.

O jurnalistă din pakistan a fost omorâtă de camipnul de campanie al fostului premier / Foto: AFP
O jurnalistă din pakistan a fost omorâtă de camipnul de campanie al fostului premier / Foto: AFP

Incidentul tragic l-a determinat pe Imran Khan să oprească „marșul” către Islamabad, unde urma să facă presiuni asupra guvernului federal în vederea organizării unor alegeri anticipate. Convoiul său a pornit din orașul Lahore, din estul țării, și este de așteptat să ajungă vineri la Islamabad.

„Șocat și profund întristat de accidentul teribil care a dus la moartea reporteriței Channel 5, Sadaf Naeem, în timpul marșului nostru de astăzi”, a scris Khan pe Twitter. În plus, acesta a anunțat că activitățile planificate de partidul său pentru duminică, au fost anulate.

Jurnalistul Qazzafi Butt, care a fost martor la incident, a declarat pentru Reuters că Naeem, în vârstă de 40 de ani, și-a pierdut echilibrul încercând să urce în camionul lui Khan pentru a obține o declarație.

Roata camionului a trecut peste capul ei în timp ce jurnalista căzuse pe șosea, a spus el.

Reprezentanții poliției locale nu au răspuns la solicitarea Reuters de a face comentarii.

Incidentul a avut loc în timp ce convoiul lui Khan se afla în apropierea orașului Gujranwala, la 220 km de Islamabad. 

De când a fost înlăturat din funcție, în aprilie, printr-un vot parlamentar, Imran Khan a organizat mitinguri în tot Pakistanul, stârnind opoziția împotriva unui guvern care se luptă să scoată țara din criza economică.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite