Atentat împotriva forţelor de securitate pakistaneze, soldat cu 12 morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atentatorii au vizat un convoi al poliţiei pakistaneze
Atentatorii au vizat un convoi al poliţiei pakistaneze

Cel puţin 12 persoane au fost ucise joi dimineaţa într-un atentat cu bombă comis împotriva forţelor de securitate pakistaneze la periferia Quetta, capitala provinciei instabile Balucistan, au anunţat surse din cadrul poliţiei, relatează AFP.

O bombă, conţinând aproximativ 100 de kilograme de explozivi şi ascunsă într-o ricşă, pe marginea drumului, a fost detonată în momentul trecerii unui convoi aparţinând poliţiei, a spus pentru AFP Fayyaz Sumbal, un oficial local de rang înalt. Un artificier, aflat la faţa locului, a confirmat această versiune.

"Cel puţin 12 persoane au fost ucise, incluzând 11 membri ai forţelor de securitate", a subliniat Sumbal, revizuind în creştere un prim bilanţ ce anunţa doi morţi şi preciza că bomba a fost activată de la distanţă. Aproximativ zece persoane au fost rănite în acest atentat, care încă nu era revendicat joi dimineaţa.

Provincia Balucistan, bogată în petrol şi gaze, situată la frontierele cu Iran şi Afganistan, este afectată de violenţe vizând minoritatea şiită, de atacuri ale combatanţilor talibani şi de o insurecţie locală.

Rebelii din Balucistan s-au răsculat în 2004, reclamând independenţa acestui vast teritoriu şi o împărţire mai echitabilă a profitului adus de resursele din regiune.

Atentatele cu bombă şi atacurile asupra poliţiei şi forţelor de securitate sunt frecvente în Balucistan, una dintre cele mai defavorizate provincii din Pakistan.

Acest atentat este comis la aproape două săptămâni după alegerile generale din Pakistan, câştigate de Liga Musulmană (PML-N) a fostului premier Nawaz Sharif, însă boicotate de către separatiştii din Balucistan şi insurgenţii talibani ai TTP.
 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite