O fetiţă de şase ani a fost reţinută în Arizona, pentru că ar fi intrat ilegal în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de şase ani a fost arestată de biroul şerifului din Districtul Maricopa, în statul Arizona, pe motiv că ar fi întrat ilegal în Statele Unite şi va rămâne în custodia autorităţilor, au anunţat acestea luni, relatează CNN.

Copilul a fost arestat vineri după-amiază împreună cu alte 15 persoane în timp ce călătoreau într-o camionetă în districtul Maricopa, la câteva ore după ce preşedintele Barack Obama şi-a anunţat decizia de a renunţa la deportarea unora dintre tinerii imigranţi.

Biroul şerifului a predat copilul Autorităţilor pentru Imigraţie (ICE), iar acum este "în custodia şi grija" Departamentului pentru Sănătate şi Servicii Sociale, al Biroului pentru Plasarea Refugiaţilor, a declarat Amber Cargile, purtătoare de cuvânt a ICE.

Fetiţa afirmă că este din El Salvador, precizează biroul şerifului într-o declaraţie, adăugând că celelate persoane intenţionau să ajungă în diferite destinaţii din ţară - inclusiv New York, California şi Texas. Majoritatea celor reţinuţi sunt în custodia şerifului.

Şeriful Joe Arpaio, cunoscut pentru atitudinea fermă faţă de imigraţia ilegală, a declarat săptămâna trecută că directiva Administraţiei Obama privind nedeportarea copiilor are miză electorală, adăugând că în ceea ce îl priveşte va respecta această directivă.

Directiva va permite imigranţilor cu vârsta sub 30 de ani, care au ajuns în Statele Unite înainte de a împlini 16 ani, care nu reprezintă un risc infracţional sau de securitate, fiind studenţi eminenţi sau au efectuat stagii militare, să ceară un răgaz de doi ani înainte de a fi deportaţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite