Noi cu urșii, alții cu crocodilii. Revoltă în Mexic după ce sute de reptile periculoase au ieșit pe străzile orașelor

0
Publicat:

Ploile abundente asociate uraganului Beryl și furtunii tropicale Alberto au determinat cel puțin 200 de crocodili să pătrundă în zonele urbane din nordul statului mexican Tamaulipas, vizavi de Texas, au declarat în această săptămână autoritățile federale și de stat.

Crocodilii sunt specie ocrotită în Mexic FOTO: Arhivă
Crocodilii sunt specie ocrotită în Mexic FOTO: Arhivă

Până în prezent, autoritățile spun că au capturat și relocat aproximativ 200 de reptile mari de când Alberto a lovit regiunea cu ploaie în iunie. Beryl a periat aceeași zonă înainte de a ajunge în sudul Texasului la începutul acestei săptămâni.

Autoritățile au declarat că ploile abundente au ridicat nivelul apei în lagunele de coastă, determinând animalele să se târască în orașe precum Tampico și orașele din apropiere Ciudad Madero și Altamira, unde au fost capturați și relocați cel puțin 165 de crocodili, scrie apnews.com.

Karina Lizeth Saldívar, șefa departamentului de mediu din statul Tamaulipas, a declarat într-o declarație că „ploile recente au crescut nivelul apei în sistemele de lagune, ceea ce a dus la o creștere a numărului de crocodili observați".

Biroul procurorului general federal pentru protecția mediului a declarat că alți aproximativ 40 de crocodili au fost capturați în zonă în iunie și au fost relocați într-un habitat adecvat, în afara zonelor populate.

Problema ar putea continua, a declarat biroul, menționând că „pe măsură ce nivelul apei va scădea în locuri precum străzile și canalele de drenaj care au fost inundate, crocodilii vor apărea și cu siguranță observările vor crește".

Problema a ieșit la iveală săptămâna aceasta, când utilizatorii rețelelor de socializare au postat videoclipuri cu mai mulți crocodili legați în zonele urbane. Acest lucru „a provocat o revoltă în social media", a declarat departamentul.

Crocodilii sunt o specie protejată în Mexic. Atacurile lor în Mexic sunt rare, dar au avut loc.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite