Zeci de crocodili au scăpat dintr-o crescătorie din China în urma inundaţiilor VIDEO

0
Publicat:

Un oraş chinez a lansat o operaţiune de căutare a zeci de crocodili care au scăpat dintr-o crescătorie în urma inundaţiilor din ultimele zile, au anunţat marţi surse oficiale, informează AFP, citată de Agerpres.

Un taifun a măturat China meridională săptămâna trecută, iar precipitaţiile puternice aduse au provocat inundaţii în Hong Kong şi în alte zone.

Potopul a dus la deversarea unui lac dintr-o fermă de creştere a crocodililor aflată în apropierea oraşului Maoming, situat în provincia Guangdongiar.

Aproape 70 dintre aceştia au reușit să evadeze, potrivit presei locale.

Biroul local pentru servicii de urgenţă nu a putut preciza câţi crocodili se află în libertate şi câţi dintre ei au fost capturaţi, însă a declarat pentru AFP că autorităţile „încearcă să rezolve problema.

„Mai multe departamente administrative depun eforturi pentru a-i prinde”

Într-un videoclip publicat online de revista Beijing News apar salvatori îmbrăcaţi în uniforme roşii inspectând dintr-o barcă câmpurile inundate.

În alte imagini se văd mai mulţi crocodili de circa doi metri lungime, aşezaţi pe un drum, cu fălcile legate cu bandă adezivă roşie.

„Crocodilii sunt în continuare în apă şi mai multe departamente administrative depun eforturi pentru a-i prinde. Această situaţie particulară face obiectul unei anchete, inclusiv asupra numărului de crocodili'' scăpaţi, a relatat postul de radio China National Radio (CNR), citând serviciile locale însărcinate cu agricultura.

Crescuți pentru pielea și carne

În China, crocodilii sunt crescuţi pentru piele, precum şi pentru carnea lor, utilizată uneori în medicina tradiţională.

CRN a precizat că, în afara „celei mai mari crescătorii de crocodili din ţară'', în regiunea afectată de inundaţii se mai află şi un parc tematic dedicat crocodililor.

 O situație similară s-a înregistrat în urmă cu patru ani în Australia.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite