Potop în Australia. Avioane inundate pe un aeroport, crocodili văzuți prin orașe: „Vor mai urma” VIDEO

0
Publicat:

Peste 200 de persoane au fost evacuate în cursul nopţii de duminică spre luni în nord-estul Australiei, după ce inundaţiile puternice au tăiat drumurile şi au împins crocodilii spre oraşe, notează AFP.

Statul Queensland este lovit de vânturi puternice şi ploi torenţiale după trecerea unui ciclon tropical, iar elicoptere ale armatei australiene au fost trimise pentru a salva locuitorii din zonele inundate, relatează Agerpres.

Cel puţin 200 de persoane au fost evacuate de echipele de salvare în cursul nopţii de duminică spre luni, potrivit poliţiei, în timp ce în cursul zilei de luni erau aşteptate alte ploi.

Nouă persoane, printre care un pacient de şapte ani, s-au refugiat pe acoperişul unui spital din Wujal Wujal, un sat populat în mare parte de aborigeni din vârful nord-estic al insulei-continent.

"Ştim că aceste persoane sunt într-o situaţie disperată", a declarat Kiley Hanslow, o responsabilă locală, potrivit Agerpres.

Satul de 300 de locuitori este acum "o mare de apă murdară şi noroi", a adăugat ea.

Pe de altă parte, crocodili, împinşi de inundaţii, au fost observaţi în Wujal Wujal şi în mai multe oraşe din jur.

  „Situația este foarte serioasă și s-ar putea înrăutăți”

Cairns, un oraş de 150.000 de locuitori, a fost aproape înconjurat de ape, care s-au deversat pe principalele autostrăzi conducând spre acest important centru turistic din apropierea Marii Bariere de Corali, şi i-au scufundat aeroportul.

Situația este foarte serioasă și s-ar putea înrăutăți”, a declarat premierul Steven Miles.

Am văzut în unele locuri ploi de 600 de milimetri și vor mai urma”, a adăugat el, precizând că localnicii cu care a discutat i-au spus că „nu au văzut niciodată asemenea ploi”.

"Am desfăşurat literalmente fiecare barcă pe care am găsit-o în Cairns pentru a evacua oamenii care nu puteau să o facă singuri", a continuat el.

Meteorologii au avertizat la finalul săptămânii trecute că nivelul apei ar putea depăşi vârful de inundaţie record din 1971, de 4,1 metri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite