Ninsorile abundente din Japonia au provocat moartea a cel puțin 17 persoane

0
Publicat:

Ninsorile abundente care au căzut în zone întinse din Japonia au provocat moartea a 17 persoane și rănirea a peste 90, lăsând sute de locuințe fără curent electric, au anunțat oficialii responsabili cu gestionarea dezastrelor, notează The Guardian

Foto Twitter
Foto Twitter

Ninsorile puternice au afectat regiunile nordice încă de săptămâna trecută, blocând sute de vehicule pe autostrăzi, întârziind serviciile de livrare și provocând 11 decese până sâmbătă.

Alte căderi de zăpadă în cursul weekendului au ridicat numărul morților la 17 și al răniților la 93 până luni dimineață, potrivit agenției de gestionare a dezastrelor.

Mulți dintre ei au căzut în timp ce îndepărtau zăpada de pe acoperișuri sau au fost îngropați sub troienele de zăpadă care au alunecat de pe acoperișuri.

Oficiile municipale au îndemnat locuitorii să fie precauți atunci când îndepărtează zăpada și să nu lucreze singuri.

Agenția de gestionare a dezastrelor a declarat că o femeie în vârstă de 70 de ani a fost găsită moartă, îngropată sub troienele de zăpadă care au căzut brusc peste ea în orașul Nagai din provincia Yamagata, la aproximativ 300 km nord de Tokyo, unde stratul de zăpada a depășit sâmbătă 80 cm.

Multe părți din nord-estul Japoniei au raportat căderi de zăpadă de trei ori mai mari decât media sezonului.

Zăpada abundentă a doborât un turn de transmisie a energiei electrice în cea mai nordică insulă a Japoniei, lăsând aproximativ 20.000 de locuințe fără energie electrică în dimineața de Crăciun, deși electricitatea a fost restabilită în majoritatea zonelor mai târziu în acea zi, potrivit Ministerului Economiei și Industriei.

Zeci de trenuri și zboruri au fost suspendate în nordul Japoniei până duminică, dar de atunci serviciile au fost reluate în mare parte, potrivit ministerului transporturilor

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite