Israelul e un „stat terorist”, iar Netanyahu „e pe ducă”, spune Erdogan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Turciei, islamistul Recep Tayyip Erdogan, a declarat miercuri că Israelul este un "stat terorist" care comite crime de război şi încalcă dreptul internaţional în Gaza. Totodată, a afirmat că premierul israelian, conservatorul Benjamin Netanyahu, "e pe ducă", transmit EFE şi Reuters.

Erdogan acuză Israelul de crime de război în Gaza FOTO PROFIMEDIA
Erdogan acuză Israelul de crime de război în Gaza FOTO PROFIMEDIA

"O spun deschis că Israelul este un stat terorist. Alţii spun că Hamas este o organizaţie teroristă. Hamas a participat la alegeri şi le-a câştigat în Palestina. Israel şi Statele Unite le-au furat apoi drepturile", a susţinut Erdogan, într-un discurs în faţa grupului parlamentar al partidului său, islamistul AKP.

Şeful statului turc a apreciat totodată că sfârşitul lui Netanyahu este aproape şi că atacurile israeliene în Gaza reprezintă un genocid.

Totodată, Erdogan i-a cerut lui Netanyahu să anunţe dacă Israelul are sau nu arme nucleare.

"Netanyahu nu mai este cineva cu care putem discuta. I-am pus cruce", declara la începutul lunii, potrivit unor afirmaţii citate de media turce.

La scurt timp după, Turcia a anunţat că îşi recheamă ambasadorul din Israel pentru consultaţii, din cauza refuzului Israelului de a accepta un armistiţiu în Gaza.

Armata israeliană a început operațiunea împotriva Hamas în spitalul Al Shifa

Armata israeliană a anunțat că forţele sale au lansat miercuri o operaţiune împotriva Hamas în cel mai mare spital din Gaza, Al Shifa, unde mișcarea islamistă palestiniană ar dispune de un centru de comandă, tuneluri și ascunzători de arme.

„Forţele IDF includ echipe medicale şi vorbitori de limba arabă, care au urmat un antrenament specific pentru a se pregăti pentru acest mediu complex şi sensibil, cu intenţia ca civilii să nu fie afectaţi”, a dat asigurări armata israeliană.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite