Netanyahu cere Occidentului să se unească pentru distrugerea Hamas: este „răul pur”, la fel ca naziștii și ISIS

0
Publicat:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut miercuri Occidentului să-şi unească forţele pentru a învinge mișcarea islamistă palestiniană Hamas.

Joe Biden (stânga), primit de Benjamin Netanyahu la Tel Aviv FOTO EPA-EFE
Joe Biden (stânga), primit de Benjamin Netanyahu la Tel Aviv FOTO EPA-EFE

Atacurile și masacrele comise de Hamas la 7 octombrie arată „răul pur” al acestei mișcări teroriste, a declarat premierul israelian în cadrul întrevederii avute miercuri, la Tel Aviv, cu președintele american Joe Biden.

„Lumea civilizată trebuie să se unească pentru a învinge Hamas”, a subliniat Netanyahu, comparând mișcarea islamistă palestiniană care conduce Fâşia Gaza cu naziştii şi reţeaua teroristă Stat Islamic (SI).

Premierul israelian a denunțat crimele grave comise de Hamas în teritoriul statului evreu: violuri, decapitări, masacrarea unor copii, printre care bebeluși.

„Imaginaţi-vă, domnule preşedinte, frica şi panica acelor copilaşi în ultimele lor clipe, când monştrii le-au descoperit ascunzătorile secrete”, i-a spus Netanyahu lui Biden.

„Vom învinge Hamas şi vom elimina această ameninţare teribilă din vieţile noastre”, a promis el.

Joe Biden este primul preşedinte american din istorie care vine în Israel pe timp de război, a semnalat Benjamin Netanyahu, declarându-se „profund, profund emoţionant” de această vizită.

„Vă mulţumesc că sunteţi alături de Israel astăzi, mâine şi întotdeauna”, a mai afirmat liderul israelian, citat de agenția de presă DPA, preluată de Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite