Nagorno-Karabah. O reprezentantă a separatiștilor armeni spune că populația se ascunde în pivnițe de teama unui masacru

0
Publicat:

Soldaţii azeri au încercuit vineri Stepanakert, capitala regiunii separatiste Nagorno-Karabah, locuită în mare parte de etnici armeni, iar populaţia „s-a ascuns în pivniţe” de teama unui masacru, a declarat pentru AFP, la Erevan, o purtătoare de cuvânt a autorităţilor separatiste din enclavă.

Armenii din Nagorno-Karabah, amenințați cu exodul FOTO EPA-EFE
Armenii din Nagorno-Karabah, amenințați cu exodul FOTO EPA-EFE

„Situaţia de la Stepanakert este oribilă, trupele azere sunt peste tot în jurul oraşului, sunt la periferie”, a declarat Armine Hairapetian, care reprezintă în Armenia centrul de informare al „guvernului” separatiștilor din Nagorno-Karabah.

„Oamenii se tem că soldaţii ar putea să intre în oraş în orice moment şi să înceapă să-i masacreze”, a adăugat ea.

Stepanakert (Hankendi în azeră) şi alte zone din Nagorno-Karabah sunt private de cea mai mare parte a serviciilor de bază, a subliniat Hairapetian.

„Nu avem electricitate, nu avem gaze, nu avem hrană, carburanţi, conexiuni de internet şi nici telefonice. Oamenii se ascund în pivniţe”, a insistat ea.

Separatiştii armeni au acceptat să depună armele, miercuri la prânz, în urma ofensivei-fulger lansate de azeri cu 24 de ore mai devreme. Potrivit părții armene, această ofensivă, numită de Baku drept „operațiune antiteroristă”, a provocat moartea a 200 de persoane.

Reprezentanţi ai separatiştilor din Nagorno-Karabah au participat joi la primele discuţii în vederea „reintegrării” regiunii lor în statul azer, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite